Omgeving en activiteiten

Dieden…

…is één van de vele kerk dorpjes van Ravenstein, het ligt als een oase in een bocht van de Maas.

Het is een dorp in de gemeente Oss in de provincie Noord-Brabant en was tot 1810 een zelfstandige gemeente.

In 1810 is het met de gemeente Demen en Langel gefuseerd, waarna de gemeente Dieden, Demen en Langel ontstond. Dieden was de hoofdplaats van deze gemeente.

In 1923 ging deze gemeente op in de gemeente Ravenstein, die op zijn beurt op 1 januari 2003 opging in de gemeente Oss. Rond 1300 wordt Dieden al genoemd, toen het deel uitmaakte van het Land van Herpen.

Het Land van Herpen was het land in het oosten van Maasland. Later is het Land van Ravenstein gaan heten. De schrijfwijze van de naam van het dorp is in de loop der tijd een aantal keren veranderd. Zo schreef men vroeger Dichden, Diechden, Diegden en zelfs Dieten. De naam is een samenvoeging van dic (dijk) en den (een bewoonbare plaats). De naam betekent dus eigenlijk: bewoonbare plaats aan de dijk.

Dieden was een eigen heerlijkheid. Deze heerlijkheid hoorde bij het Land van Maas en Waal in de provincie Gelderland.

Rond 1875 werd het kasteel in Dieden afgebroken. Van dit kasteel zijn in het landschap nog steeds de overblijfselen zichtbaar. De grachten, het bruggenhoofd, een veeschuur en een gedeelte van het koetshuis zijn overgebleven van het kasteel.

Deze rivier is tevens de grens van Brabant en Gelderland.

Een greep van wat er zoal in de buurt te vinden is:

4 km het vesting stadje Ravenstein

15 km Nijmegen en ’s Hertogenbosch

5 km de tuinen van Appeltern

5 km De Gouden Ham, recreatie plas

In een straal van 10 Km. prachtige dorpen zoals: Megen, Grave en Wijchen

Onze kampeerboerderij ligt slechts 100 meter van de Maas. Slingerende dijken en weidse polders brengen u langs dorpen met ruïnes en kastelen, waar u de middeleeuwen nog kunt voelen. Maar ook steden met een veelvoud aan cultuur zijn binnen steenworp afstand te bereiken.

In een straal van 15 km vindt u zowel rivierlandschappen met watersport gebieden als ook bosgebieden met heidevelden en zandverstuivingen.

Kortom: een waar paradijs voor wandel en fiets liefhebbers!

 

Activiteiten

Workshops

Visagie

Een geweldig leuke workshop visagie. Leer in een paar uur hoe je zo mooi mogelijk op kunt maken en de grondbeginselen van huidverzorging.
Dit is ook een leuke workshop als activiteit van een vrijgezellenfeest en is aan te vullen met diverse diner arrangementen.

Neem voor meer informatie en beschikbaarheid a.u.b. contact op.

Line dansen

Een gezellige workshop die u de beginselen van Line Dansen leert en waar u heel veel plezier aan zult beleven
Wilt u voor meer informatie voor beschikbaarheid en prijsopgave a.u.b. contact opnemen.

Meer ideeën:

Op onze minicamping is een groot speel/sportweide waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden . Er is ook een Speeltuintje, dierentuintje, volleybalveld en jeu de boules baan. U als U dat graag zou willen in de open lucht bij mooi weer een sportmiddag/zeskamp kunt organiseren.

Wij kunnen allerlei activiteiten voor u organiseren en workshops zie hiervoor arrangementen. U kunt ook een sport middag of zeskamp organiseren

Ook hebben wij allerlei Oudhollandse spelen. Casinospelen zijn te huur.

Er is ook een midgetgolf baan met aparte behendigheidsspelen te huur.

Dit was slechts een beperkte greep uit de mogelijkheden van recreatie die u bij ons kunt beleven en wilt u gewoon even niets, geniet dan van de paradijselijke schoonheid en rust van Dieden op onze kampeerboerderij waar u van dichtbij de pure natuur kant ervaren.

Wij hebben ook nog een apart document met allerlei ideeën van wat u in de omgeving kunt beleven dat wordt tegelijk met uw reservering naar u toegezonden.

Wij zijn vanzelfsprekend bereid om u ten alle tijden zoveel mogelijk informatie te verstrekken, zodat u uw vakantie tot een succes kunt maken

 

 

 

Reageren is niet mogelijk